AUTOVERZEKERING

Autoverzekeringen vergelijken?

Autoverzekeringen vergelijken? Dat is verstandig! Een autoverzekering is een van de duurste verzekeringen die er is. Het is ook een verzekering waar vergelijken al snel een paar honderd euro kan opleveren op jaarbasis.

Autoverzekering vergelijken

Waarom en wanneer moet ik een autoverzekering hebben?
Als autobezitter ben je verplicht om de betreffende auto te verzekeren. Doe je dit niet dan heb je kans op een fikse bekeuring wanneer je rondrijdt in de auto die niet verzekerd is. Nu is het wel zo dat het alleen verplicht is om de auto minimaal te verzekeren. Hiermee wordt bedoeld een WA autoverzekering (WA staat voor Wettelijk Aansprakelijkheid) waarmee de schade die je aan een ander voertuig of persoon veroorzaakt gedekt is. Natuurlijk ben je zuinig op je auto en wanneer de financiële situatie het toelaat, kun je je auto beter en uitgebreider verzekeren. Alhoewel de voorwaarden per autoverzekeraar verschillen, kun je in principe kiezen uit de volgende soorten verzekeringen:

 • WA autoverzekering
 • Beperkt casco autoverzekering
 • Volledig casco autoverzekering (Allrisk autoverzekering)

Daarnaast is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om je auto Beperkt Casco Extra te verzekeren. Dit is interessant wanneer de auto eigenlijk ‘te oud’ is voor een allrisk autoverzekering, maar te jong voor de WA autoverzekering.
Kortom bezitters van een auto die gebruikt maakt van de openbare weg moeten hun auto verzekeren met minimaal een WA autoverzekering die de schade aan derden dekt.

Wat valt onder welke autoverzekering?
Zoals we eerder zagen zijn er een drietal soorten autoverzekeringen. Hierbij volgt een korte omschrijving van de dekking die deze motorrijtuigenverzekeringen bieden:

WA autoverzekering:
De WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) autoverzekering dekt alleen schade die u aan anderen toebrengt. Deze verzekering is verplicht voor iedere autobezitter in Nederland.

Beperkt casco autoverzekering:
De WA + Beperkt Casco autoverzekering dekt schade die u aan anderen toebrengt (WA) en diefstal-, storm- en brandschade.

Volledig casco autoverzekering (Allrisk autoverzekering)
De WA + Casco dekking dekt vrijwel alle schade aan uw auto. Deze dekking wordt ook wel de All risk autoverzekering genoemd.

Een autoverzekering is een risico verzekering. Het gaat hierbij dus om de vraag welk risico je wilt verzekeren.

Welke autoverzekering past bij mij?
Voordat je gaat beginnen met het vergelijken van autoverzekeringen is het belangrijk om vast te stellen wat voor autoverzekering bij je past. Dit is belangrijk omdat wanneer je weet wat voor autoverzekering je nodig hebt je ook veel gemakkelijker, sneller en beter autoverzekeringen kunt gaan vergelijken.Belangrijke factoren in deze zijn de waarde van de auto, hoeveel kilometers je rijdt, de leeftijd van de auto en natuurlijk je financiële mogelijkheden. Hieronder zullen we kort op deze punten ingaan.

Waarde van de auto:
De waarde van de auto is natuurlijk sterk afhankelijk van de aanschafprijs, conditie en leeftijd. Het heeft natuurlijk geen zin om een allrisk autoverzekering te nemen voor een 15 jaar oude auto die misschien nog maar zo’n 1400 euro waard is. Een simpele WA-verzekering is dan veel verstandiger omdat verhouding tussen waarde voertuig en de te bepalen premie dan meer in balans is. Vaak heeft het alleen zin om een allrisk autoverzekering te nemen voor een auto wanneer die niet ouder is dan 3 a 4 jaar.

De hoeveelheid kilometers:
Alhoewel een ongeluk in een klein hoekje zit, neemt de kans op een ongeluk evenredig toe met het aantal gereden kilometers. Althans dat is een aanname die vaak wordt gebruikt. Je kunt je voorstellen dat wanneer je veel op de weg zit, je meer kans op een ongeluk hebt dan wanneer je maar een paar kilometers per week maakt. Autoverzekeraars nemen deze variabele ook mee in berekening van de premie.

Leeftijd van de auto:
Hoe ouder de auto, hoe meer kilometers, hoe meer afgeschreven, hoe lager de waarde van de auto. In principe kun je over het algemeen onderstaand lijstje aanhouden wanneer het gaat om de leeftijd van de auto:

3 a 4 jaar: Allrisk autoverzekering (volledig casco)
4 a 8 jaar: Beperkt casco autoverzekering
8 jaar of ouder: WA autoverzekering
Financiële mogelijkheden:
Wanneer je beschikt over voldoende vermogen dan zal je waarschijnlijk ook een duurdere auto nemen dan wanneer je moet sparen voor een ‘nieuwe’ auto. Als je niet weet wat je met je geld moet doen, dan zal je niet snel geneigd zijn om autoverzekeringen te vergelijken. Veel zal afhangen van de financiële mogelijkheden.

Waar voel je je fijn bij:
Omdat de keus voor een specifieke autoverzekering vaak ook een keus welke gemaakt wordt op gevoel, is dit een niet te onderschatten factor. Je moet je namelijk ook fijn voelen bij de afgesloten autoverzekering. Je hebt er niets aan als je met je 6 jaar oude auto niet durft te rijden omdat je bang bent voor schade. Dan kun je misschien beter die paar euro per maand extra betalen zodat je wel goed en allrisk verzekerd bent.
Kortom, weet je situatie en ook bij welke autoverzekering je je lekker voelt.

Tips

Handige tips bij het overstappen van uw autoverzekering.

Meerdere autoverzekeringen vergelijken
Het is tegenwoordig dankzij internet heel gemakkelijk om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Gebruik hiervoor meerdere vergelijkingswebsites. Zo voorkomt u dat u onnodig te veel betaalt voor uw autoverzekering.

Bestudeer zorgvuldig de polisvoorwaarden
Sluit nooit een autoverzekering af zonder eerst zorgvuldig de polisvoorwaarden door te nemen. Let onder andere op de opzegtermijn die er voor de autoverzekering geldt. Bij sommige verzekeraars kunt u elke dag opzeggen, terwijl u bij andere verzekeraars een jaar lang aan uw verzekering vastzit. Bekijk ook altijd goed of u bij schade een bepaald bedrag aan eigen risico moet betalen. Een ander aandachtspunt is in hoeverre de accessoires van uw auto zijn meeverzekerd, denk aan dure beveiligingssystemen of audioapparatuur. Zorg ervoor dat u voordat u de verzekering afsluit een goed overzicht hebt van welke schade er wel en niet wordt vergoed.

No-claim beschermer
Het is goed om te weten dat sommige autoverzekeraars u de mogelijkheid bieden om uw no-claim te beschermen. Dit betekent dat uw no-claim korting niet afneemt wanneer u schade veroorzaakt.

Zelf uw herstelbedrijf kiezen?
Let goed op waar u uw auto in geval van schade mag laten repareren. Sommige autoverzekeraars sluiten akkoorden met specifieke herstelbedrijven. In dat geval mag u alleen bij die bedrijven uw auto laten repareren. Spreken deze bedrijven u aan en liggen ze wel bij u in de buurt?

Bereikbaarheid autoverzekeraar
Veel autoverzekeringen worden tegenwoordig via internet afgesloten. De communicatie tussen klant en verzekeraar verloopt grotendeels via de e-mail en de post. Sommige autoverzekeraars zijn alleen op deze manier bereikbaar. Wilt u ook telefonisch contact kunnen opnemen met uw autoverzekeraar, let er dan op of dit mogelijk is.

Ongebruikte schadevrije jaren zijn een jaar geldig
Heeft u schadevrije jaren opgebouwd maar heeft u geen autoverzekering meer? Let er dan op dat deze na een jaar vervallen, mits u in dat jaar geen verzekering afsluit waar deze schadevrije jaren voor gebruikt kunnen worden.

Zorg dat u uw gegevens juist invult
Als wij verkeerde gegevens van u ontvangen kan het zijn dat er bij schade geen uitkering plaatsvindt. Waarom is dat zo? Dat is zo omdat uw premie afhankelijk is van de door u ingevulde gegevens. Het zou best kunnen dat u jaren lang een te lage premie betaalt voor de auto waarin u rijdt. Zo betaalt u te weinig premie om het risico van een ongeluk te dekken.

Hoe werkt overstappen?

Zo eenvoudig is overstappen via Goedkopervanafnu.nl:

Overstappen van autoverzekeringen is echt heel simpel en iedereen met een internetaansluiting kan dit in principe helemaal zelf doen. Je vult een aantal variabelen in en wanneer dat is gebeurd krijg je een keurig overzicht van alle autoverzekeraars met hun best passende autoverzekeringen. De variabelen die gevraagd worden zijn als volgt:

 • Kenteken;
 • Postcode;
 • Aantal schadevrije jaren;
 • Op welke leeftijd is het rijbewijs behaald;
 • Soort verzekering (WA, WA+, Allrisk);
 • Gewenste hoogte van het eigen risico;
 • Aantal kilometers dat men per jaar rijdt.

Als je het aantal schadevrije jaren niet weet dan staat dat in veel gevallen op je huidige polis of kun je deze bij de huidige autoverzekeraar opvragen.

Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een autoverzekering, dan kun je deze meteen online bij de betreffende verzekeraar afsluiten. Ook al heb je de verzekering afgesloten, dan heb je alsnog 14 dagen de tijd om de verzekering te annuleren. Vergeet ook niet om je huidige verzekering zelf op te zeggen als je nieuwe verzekeraar dit al niet voor je doet.

Over Goedkopervanafnu.nl

Over Goedkopervanafnu.nl
Zoals de naam al zegt, kunt u bij ons uw overstap regelen voor verschillende producten en diensten. Wij zijn een onafhankelijke overstapservice van Nederland. Op basis van enkele gegevens en persoonlijke voorkeuren wordt er een aanbod weergegeven van verschillende providers in Nederland.

Bij ons kunt u het volgende vergelijken:

 • Internet pakketten
 • Energie pakketten
 • Mobiel met abonnement
 • Sim only abonnementen
 • Verzekeringen

 

Hoe verdient goedkopervanafnu.nl geld?
Goedkopervanafnu.nl ontvangt een kleine vergoeding wanneer je via ons een overstap of aankoop doet. Onze relatie met de aanbieders draagt bij aan een onafhankelijk en compleet overzicht van de Nederlandse markt en stelt ons in staat om exclusieve deals aan te bieden aan onze bezoekers. Ook zorgen de vergoedingen ervoor dat goedkopervanafnu.nl een gratis dienst kan zijn en blijven. Het is belangrijk om te weten dat de leveranciersprijzen die vermeld staan op onze website nooit hoger zijn dan dat ze rechtstreeks bij de leverancier zijn. Sterker nog, leveranciers geven ons vaak speciale kortingstarieven om zo hoger in onze vergelijkingsresultaten terecht te komen. Dit betekent dat de prijzen op onze website soms lager zijn dan dat ze rechtstreeks bij de leverancier zijn!

Een aantal voordelen om over te stappen via Goedkopervanafnu.nl

 • Beste deals:
  Via Goedkopervanafnu.nl profiteer je van unieke welkomstkortingen en actietarieven waardoor je kunt besparen op je vaste lasten
 • Overstapservice:
  Dankzij onze handige overstapservice hoef je zelf bijna niks meer te doen. Wij begeleiden je stap voor stap.
 • 100% onafhankelijk:
  U krijgt gegarandeerd 100% onafhankelijk advies. Wij zijn niet afhankelijk van bepaalde providers, maar kijken hoe welke deal voor u het beste is.
 • Wettelijke bedenktijd:
  Als u zich heeft aangemeld voor een nieuw contract heeft u altijd 14 dagen wettelijke bedenktijd
 • Actueel en Compleet:
  Onze vergelijkingsmodules worden dagelijks bijgewerkt. De modules maken we completer en actualiseren we met tijdelijke acties van de aanbieders.
 • Kosteloos:
  U kan kosteloos verschillende vaste lasten vergelijken. Wij vergelijken, u bespaart!
Autoverzekering vergelijken Tips Hoe werkt overstappen? Over Vastelastenadvies.nl

Autoverzekering vergelijken

Waarom en wanneer moet ik een autoverzekering hebben?
Als autobezitter ben je verplicht om de betreffende auto te verzekeren. Doe je dit niet dan heb je kans op een fikse bekeuring wanneer je rondrijdt in de auto die niet verzekerd is. Nu is het wel zo dat het alleen verplicht is om de auto minimaal te verzekeren. Hiermee wordt bedoeld een WA autoverzekering (WA staat voor Wettelijk Aansprakelijkheid) waarmee de schade die je aan een ander voertuig of persoon veroorzaakt gedekt is. Natuurlijk ben je zuinig op je auto en wanneer de financiële situatie het toelaat, kun je je auto beter en uitgebreider verzekeren. Alhoewel de voorwaarden per autoverzekeraar verschillen, kun je in principe kiezen uit de volgende soorten verzekeringen:

 • WA autoverzekering
 • Beperkt casco autoverzekering
 • Volledig casco autoverzekering (Allrisk autoverzekering)

Daarnaast is er tegenwoordig ook de mogelijkheid om je auto Beperkt Casco Extra te verzekeren. Dit is interessant wanneer de auto eigenlijk ‘te oud’ is voor een allrisk autoverzekering, maar te jong voor de WA autoverzekering.
Kortom bezitters van een auto die gebruikt maakt van de openbare weg moeten hun auto verzekeren met minimaal een WA autoverzekering die de schade aan derden dekt.

Wat valt onder welke autoverzekering?
Zoals we eerder zagen zijn er een drietal soorten autoverzekeringen. Hierbij volgt een korte omschrijving van de dekking die deze motorrijtuigenverzekeringen bieden:

WA autoverzekering:
De WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) autoverzekering dekt alleen schade die u aan anderen toebrengt. Deze verzekering is verplicht voor iedere autobezitter in Nederland.

Beperkt casco autoverzekering:
De WA + Beperkt Casco autoverzekering dekt schade die u aan anderen toebrengt (WA) en diefstal-, storm- en brandschade.

Volledig casco autoverzekering (Allrisk autoverzekering)
De WA + Casco dekking dekt vrijwel alle schade aan uw auto. Deze dekking wordt ook wel de All risk autoverzekering genoemd.

Een autoverzekering is een risico verzekering. Het gaat hierbij dus om de vraag welk risico je wilt verzekeren.

Welke autoverzekering past bij mij?
Voordat je gaat beginnen met het vergelijken van autoverzekeringen is het belangrijk om vast te stellen wat voor autoverzekering bij je past. Dit is belangrijk omdat wanneer je weet wat voor autoverzekering je nodig hebt je ook veel gemakkelijker, sneller en beter autoverzekeringen kunt gaan vergelijken.Belangrijke factoren in deze zijn de waarde van de auto, hoeveel kilometers je rijdt, de leeftijd van de auto en natuurlijk je financiële mogelijkheden. Hieronder zullen we kort op deze punten ingaan.

Waarde van de auto:
De waarde van de auto is natuurlijk sterk afhankelijk van de aanschafprijs, conditie en leeftijd. Het heeft natuurlijk geen zin om een allrisk autoverzekering te nemen voor een 15 jaar oude auto die misschien nog maar zo’n 1400 euro waard is. Een simpele WA-verzekering is dan veel verstandiger omdat verhouding tussen waarde voertuig en de te bepalen premie dan meer in balans is. Vaak heeft het alleen zin om een allrisk autoverzekering te nemen voor een auto wanneer die niet ouder is dan 3 a 4 jaar.

De hoeveelheid kilometers:
Alhoewel een ongeluk in een klein hoekje zit, neemt de kans op een ongeluk evenredig toe met het aantal gereden kilometers. Althans dat is een aanname die vaak wordt gebruikt. Je kunt je voorstellen dat wanneer je veel op de weg zit, je meer kans op een ongeluk hebt dan wanneer je maar een paar kilometers per week maakt. Autoverzekeraars nemen deze variabele ook mee in berekening van de premie.

Leeftijd van de auto:
Hoe ouder de auto, hoe meer kilometers, hoe meer afgeschreven, hoe lager de waarde van de auto. In principe kun je over het algemeen onderstaand lijstje aanhouden wanneer het gaat om de leeftijd van de auto:

3 a 4 jaar: Allrisk autoverzekering (volledig casco)
4 a 8 jaar: Beperkt casco autoverzekering
8 jaar of ouder: WA autoverzekering
Financiële mogelijkheden:
Wanneer je beschikt over voldoende vermogen dan zal je waarschijnlijk ook een duurdere auto nemen dan wanneer je moet sparen voor een ‘nieuwe’ auto. Als je niet weet wat je met je geld moet doen, dan zal je niet snel geneigd zijn om autoverzekeringen te vergelijken. Veel zal afhangen van de financiële mogelijkheden.

Waar voel je je fijn bij:
Omdat de keus voor een specifieke autoverzekering vaak ook een keus welke gemaakt wordt op gevoel, is dit een niet te onderschatten factor. Je moet je namelijk ook fijn voelen bij de afgesloten autoverzekering. Je hebt er niets aan als je met je 6 jaar oude auto niet durft te rijden omdat je bang bent voor schade. Dan kun je misschien beter die paar euro per maand extra betalen zodat je wel goed en allrisk verzekerd bent.
Kortom, weet je situatie en ook bij welke autoverzekering je je lekker voelt.

Tips

Handige tips bij het overstappen van uw autoverzekering.

Meerdere autoverzekeringen vergelijken
Het is tegenwoordig dankzij internet heel gemakkelijk om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Gebruik hiervoor meerdere vergelijkingswebsites. Zo voorkomt u dat u onnodig te veel betaalt voor uw autoverzekering.

Bestudeer zorgvuldig de polisvoorwaarden
Sluit nooit een autoverzekering af zonder eerst zorgvuldig de polisvoorwaarden door te nemen. Let onder andere op de opzegtermijn die er voor de autoverzekering geldt. Bij sommige verzekeraars kunt u elke dag opzeggen, terwijl u bij andere verzekeraars een jaar lang aan uw verzekering vastzit. Bekijk ook altijd goed of u bij schade een bepaald bedrag aan eigen risico moet betalen. Een ander aandachtspunt is in hoeverre de accessoires van uw auto zijn meeverzekerd, denk aan dure beveiligingssystemen of audioapparatuur. Zorg ervoor dat u voordat u de verzekering afsluit een goed overzicht hebt van welke schade er wel en niet wordt vergoed.

No-claim beschermer
Het is goed om te weten dat sommige autoverzekeraars u de mogelijkheid bieden om uw no-claim te beschermen. Dit betekent dat uw no-claim korting niet afneemt wanneer u schade veroorzaakt.

Zelf uw herstelbedrijf kiezen?
Let goed op waar u uw auto in geval van schade mag laten repareren. Sommige autoverzekeraars sluiten akkoorden met specifieke herstelbedrijven. In dat geval mag u alleen bij die bedrijven uw auto laten repareren. Spreken deze bedrijven u aan en liggen ze wel bij u in de buurt?

Bereikbaarheid autoverzekeraar
Veel autoverzekeringen worden tegenwoordig via internet afgesloten. De communicatie tussen klant en verzekeraar verloopt grotendeels via de e-mail en de post. Sommige autoverzekeraars zijn alleen op deze manier bereikbaar. Wilt u ook telefonisch contact kunnen opnemen met uw autoverzekeraar, let er dan op of dit mogelijk is.

Ongebruikte schadevrije jaren zijn een jaar geldig
Heeft u schadevrije jaren opgebouwd maar heeft u geen autoverzekering meer? Let er dan op dat deze na een jaar vervallen, mits u in dat jaar geen verzekering afsluit waar deze schadevrije jaren voor gebruikt kunnen worden.

Zorg dat u uw gegevens juist invult
Als wij verkeerde gegevens van u ontvangen kan het zijn dat er bij schade geen uitkering plaatsvindt. Waarom is dat zo? Dat is zo omdat uw premie afhankelijk is van de door u ingevulde gegevens. Het zou best kunnen dat u jaren lang een te lage premie betaalt voor de auto waarin u rijdt. Zo betaalt u te weinig premie om het risico van een ongeluk te dekken.

Hoe werkt overstappen?

Zo eenvoudig is overstappen via Vastelastenadvies.nl:

Overstappen van autoverzekeringen is echt heel simpel en iedereen met een internetaansluiting kan dit in principe helemaal zelf doen. Je vult een aantal variabelen in en wanneer dat is gebeurd krijg je een keurig overzicht van alle autoverzekeraars met hun best passende autoverzekeringen. De variabelen die gevraagd worden zijn als volgt:

 • Kenteken;
 • Postcode;
 • Aantal schadevrije jaren;
 • Op welke leeftijd is het rijbewijs behaald;
 • Soort verzekering (WA, WA+, Allrisk);
 • Gewenste hoogte van het eigen risico;
 • Aantal kilometers dat men per jaar rijdt.

Als je het aantal schadevrije jaren niet weet dan staat dat in veel gevallen op je huidige polis of kun je deze bij de huidige autoverzekeraar opvragen.

Wanneer je een keuze hebt gemaakt voor een autoverzekering, dan kun je deze meteen online bij de betreffende verzekeraar afsluiten. Ook al heb je de verzekering afgesloten, dan heb je alsnog 14 dagen de tijd om de verzekering te annuleren. Vergeet ook niet om je huidige verzekering zelf op te zeggen als je nieuwe verzekeraar dit al niet voor je doet.

Over Vastelastenadvies.nl

Over Vastelastenadvies.nl
Zoals de naam al zegt, kunt u bij ons uw overstap regelen voor verschillende producten en diensten. Wij zijn een onafhankelijke overstapservice van Nederland. Op basis van enkele gegevens en persoonlijke voorkeuren wordt er een aanbod weergegeven van verschillende providers in Nederland.

Bij ons kunt u het volgende vergelijken:

 • Internet pakketten
 • Energie pakketten
 • Mobiel met abonnement
 • Sim only abonnementen
 • Verzekeringen

Hoe verdient Vastelastenadvies.nl geld?
Vastelastenadvies.nl ontvangt een kleine vergoeding wanneer je via ons een overstap of aankoop doet. Onze relatie met de aanbieders draagt bij aan een onafhankelijk en compleet overzicht van de Nederlandse markt en stelt ons in staat om exclusieve deals aan te bieden aan onze bezoekers. Ook zorgen de vergoedingen ervoor dat Vastelastenadvies.nl een gratis dienst kan zijn en blijven. Het is belangrijk om te weten dat de leveranciersprijzen die vermeld staan op onze website nooit hoger zijn dan dat ze rechtstreeks bij de leverancier zijn. Sterker nog, leveranciers geven ons vaak speciale kortingstarieven om zo hoger in onze vergelijkingsresultaten terecht te komen. Dit betekent dat de prijzen op onze website soms lager zijn dan dat ze rechtstreeks bij de leverancier zijn!

Een aantal voordelen om over te stappen via Vastelastenadvies.nl

 • Beste deals:
  Via Vastelastenadvies.nl profiteer je van unieke welkomstkortingen en actietarieven waardoor je kunt besparen op je vaste lasten
 • Overstapservice:
  Dankzij onze handige overstapservice hoef je zelf bijna niks meer te doen. Wij begeleiden je stap voor stap.
 • 100% onafhankelijk:
  U krijgt gegarandeerd 100% onafhankelijk advies. Wij zijn niet afhankelijk van bepaalde providers, maar kijken hoe welke deal voor u het beste is.
 • Wettelijke bedenktijd:
  Als u zich heeft aangemeld voor een nieuw contract heeft u altijd 14 dagen wettelijke bedenktijd
 • Actueel en Compleet:
  Onze vergelijkingsmodules worden dagelijks bijgewerkt. De modules maken we completer en actualiseren we met tijdelijke acties van de aanbieders.
 • Kosteloos:
  U kan kosteloos verschillende vaste lasten vergelijken. Wij vergelijken, u bespaart!