ENERGIE

Energie vergelijken?

Uit onze berekeningen blijkt dat een klant via ons eenvoudig bij het overstappen gemiddeld €300,- kan besparen op zijn energierekening op jaarbasis.

Over energie vergelijken

Overstappen van energieleverancier
Welke energieleverancier moet ik kiezen? Dat is de vraag die u heeft wanneer u wilt overstappen van energieleveranciers. U bent op zoek naar goedkope energieleveranciers, en het liefst ook nog een aanbieder die voldoet aan uw wensen. Veelal is dit regionaal bepaald, maar wanneer u een nieuwe energieleverancier gaat kiezen is het zeer zinvol om vooraf energieleveranciers te vergelijken. Middels onze energievergelijker kunt u niet alleen zoeken naar goedkope energieleveranciers, maar ziet u ook direct of de aanbieder de door u gewenste stroom levert en wat dit dan kost.

Hoe werkt de energievergelijker?
Wanneer u uw postcode en huidige energieverbruik invult krijgt u al direct een overzicht te zien met energie aanbieders, waarbij de goedkoopste aanbieder bovenaan staat. Heeft u de gegevens over uw energieverbruik niet bij de hand, dan kan onze energievergelijker ook een berekening maken op basis uw gezinssituatie en uw type woning. Ook hiermee kan een prima energievergelijking gemaakt worden en kunnen de verschillen tussen de diverse energieleveranciers in kaart worden gebracht. Behalve uw gegevens kunt u ook uw wensen aangeven, zoals de lengte van het contract en de soort energie (groen, grijs of gemengd).

Tips

Tips voor het vergelijken van elektriciteit en/of gas aanbiedingen

1. Als u een dubbel tarief meter voor elektriciteit heeft kan het, als u overdag en op werkdagen aanzienlijk meer elektriciteit verbruik heeft dan ‘s nachts en in de weekend, voordeliger zijn om dit als enkel tarief te laten afrekenen. Dit komt omdat de prijs voor het enkel tarief ligt tussen dat van het tarief voor hoog en dat voor laag. Er is derhalve ergens een omslagpunt waarop enkel tarief voordeliger is. Maak om het voordeligste tarief voor uw situatie te bepalen twee vergelijkingen, een met dubbel en een met enkel tarief. Als blijkt dat u op dit moment niet gebruik maakt van het voordeligste tarief (u wordt bv. afgerekend op dubbel tarief terwijl enkel tarief voordeliger is), kunt u overwegen over te stappen op het voor u voordeliger tarief. Deze keus moet u laten weten aan uw netbeheerder.

2. Soms kan het lonend zijn om voor gas en elektriciteit verschillende leveranciers te nemen. Maak om dat te bepalen eerst een vergelijking met gas en elektriciteit met de door u gewenste criteria. Maak vervolgens een vergelijking met alleen gas, en daarna met alleen elektriciteit. Op deze manier krijgt u voor zowel gas als elektriciteit de beste aanbieding. In veel gevallen worden bepaalde voordelen alleen geboden bij combinatie van elektriciteit en gas, die voordelen worden dan dus niet meegenomen in het vergelijk van slechts één product. Ook bieden een aantal leveranciers gas alleen aan in combinatie met elektriciteit. Het is dus zeker niet gezegd dat gas en elektriciteit bij verschillende leveranciers altijd voordeliger is. In het geval dit wel zo is moet u de afweging maken of de extra administratieve rompslomp u die besparing waard is.

3. Let op voor contracten met een lange looptijd waarbij de tarieven niet vast zijn, aanvankelijk kunnen deze tarieven (veel) voordeliger zijn dan andere aanbiedingen. Door prijs wijzigingen kan dit echter veranderen maar u zit dan wel voor langere tijd hier aan vast. Een aantal leveranciers biedt contracten aan voor de combinatie van gas en elektriciteit waarbij alleen de prijs voor elektriciteit vast staat, de prijs van gas wordt eens per half jaar aangepast aan de dan geldende tarieven.

Weetjes over overstappen van energie contract

 • 80% van de consumenten heeft op dit moment een contract zonder vaste looptijd en kan daarom direct zonder boete overstappen.
 • 40% van de huishoudens is nog nooit overgestapt en betaald daardoor meestal al jaren teveel voor energie.
 • 15 – 20% is de gemiddelde besparing die behaald kan worden bij het overstappen (van een variabel contract).
 • 10 – 15% van de huishoudens stapt elk jaar over naar een ander contract, soms bij dezelfde energie leverancier. Circa de helft daarvan maakt gebruik van een online prijsvergelijksite zoals deze.
 • <10 minuten is de tijd die het kost om energie prijzen te vergelijken, een leverancier te selecteren en de overstap voor te bereiden. De energieleverancier doet vervolgens de rest!

*bovenstaande percentages zijn schattingen.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen, hoe gaat dat in zijn werk?
Wij horen u al denken, ‘overstappen, is dat wel zo eenvoudig?’. Het antwoord is kort maar krachtig, Ja, dat is heel eenvoudig! Tegenwoordig kunt u energieleveranciers online eenvoudig vergelijken op bijvoorbeeld prijs, duurzaamheid en service. En aanmelden, dat is in enkele minuten gebeurd. Uit recentelijk onderzoek blijkt dat 88% van alle consumenten die overstapten naar een andere energieleverancier tevreden tot zeer tevreden waren over de manier waarop dit verliep. Wanneer u de overstap maakt naar een andere energieleveranciers dan zorgt die dat uw oude energiecontract wordt opgezegd en dat u op tijd wordt aangesloten op uw nieuwe energiepakket. Op deze manier stapt u altijd eenvoudig, voordelig en zonder veel werk over naar uw nieuwe energieleverancier! In een paar minuten heeft u uw complete energie-overstap geregeld! U hoeft zich dus nergens zorgen over te maken.

Loont overstappen echt?
Altijd bij één en dezelfde energieleverancier blijven plakken is zonde, wanneer u overstapt van energieleveranciers kunt u eenvoudig veel geld besparen! En dit kan elk jaar opnieuw. Een overstap van energiemaatschappij kost u niks en is gauw gebeurd. Tevens profiteert u van lagere energietarieven, een welkomstkorting of bijvoorbeeld een gratis gadget of tablet!

Wat kan ik dan besparen?
Bijna alle huishoudens kunnen door regelmatig over te stappen naar een andere energieleverancier flink besparen op hun jaarlijkse energiekosten. Voor mensen die nog nooit zijn overgestapt kan het overstappen naar een andere energieleverancier veruit het meest lonen. Bijna 66% van de huishoudens zit nog steeds bij dezelfde energieleverancier als tien jaar terug. Overstappen kan u al gauw honderden euro’s schelen, uit een publicatie door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat het overstappen naar een eenjarig contract bij een andere energieleverancier het meeste kan opleveren, tot wel bijna €500

Zo eenvoudig is overstappen via Goedkopervanafnu.nl:

Stap 1: Aanvraag van uw energiecontract
Goedkopervanafnu.nl zorgt ervoor dat u gratis en zonder gedoe kunt overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Zodra uw aanvraag binnen is zullen wij deze direct doorzetten naar uw nieuwe energieleverancier.

Stap 2: Bedenkingstijd op uw overstap
Binnen 2 weken nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen kunt u een welkomstbrief tegemoet zien van uw nieuwe energieleverancier. Dit is het moment dat u 14 dagen bedenktijd krijgt om van uw keuze af te zien. Deze bedenktijd is wettelijk geregeld, uw nieuwe energieleverancier kan hier niet van afwijken. Na de 14 dagen bedenktijd wordt u aangemeld als nieuwe klant.

Stap 3: Meterstand doorgeven.
Uw nieuwe energieleverancier wil graag weten wat uw huidige meterstand is. U ontvangt een meterstandkaart met het verzoek om de huidige standen door te geven. De oude energieleverancier zal hier een bevestiging van krijgen zodat deze de eindnota van uw energieverbruik kan opmaken.

Wanneer u een slimme meter nodig heeft, dan worden deze rechtstreeks uitgelezen door de oude- en nieuwe energieleverancier. Een kaart invullen is dan niet meer nodig.

Stap 4: U gaat energie besparen
Dit is het moment dat alles is geregeld. Uw nieuwe energieleverancier heeft een nieuwe schatting gemaakt van uw verbruik en zal daar het voorschotbedrag op aanpassen.

Over Vastelastenadvies.nl

Over Vastelastenadvies.nl
Zoals de naam al zegt, kunt u bij ons uw overstap regelen voor verschillende producten en diensten. Wij zijn een onafhankelijke overstapservice van Nederland. Op basis van enkele gegevens en persoonlijke voorkeuren wordt er een aanbod weergegeven van verschillende providers in Nederland.

Bij ons kunt u het volgende vergelijken:

 • Internet pakketten
 • Energie pakketten
 • Mobiel met abonnement
 • Sim only abonnementen
 • Verzekeringen

 

Hoe verdient vastelastenadvies.nl geld?
Vastelastenadvies.nl ontvangt een kleine vergoeding wanneer je via ons een overstap of aankoop doet. Onze relatie met de aanbieders draagt bij aan een onafhankelijk en compleet overzicht van de Nederlandse markt en stelt ons in staat om exclusieve deals aan te bieden aan onze bezoekers. Ook zorgen de vergoedingen ervoor dat vastelastenadvies.nl een gratis dienst kan zijn en blijven. Het is belangrijk om te weten dat de leveranciersprijzen die vermeld staan op onze website nooit hoger zijn dan dat ze rechtstreeks bij de leverancier zijn. Sterker nog, leveranciers geven ons vaak speciale kortingstarieven om zo hoger in onze vergelijkingsresultaten terecht te komen. Dit betekent dat de prijzen op onze website soms lager zijn dan dat ze rechtstreeks bij de leverancier zijn!

Een aantal voordelen om over te stappen via Vastelastenadvies.nl

 • Beste deals:
  Via Goedkopervanafnu.nl profiteer je van unieke welkomstkortingen en actietarieven waardoor je kunt besparen op je vaste lasten
 • Overstapservice:
  Dankzij onze handige overstapservice hoef je zelf bijna niks meer te doen. Wij begeleiden je stap voor stap.
 • 100% onafhankelijk:
  U krijgt gegarandeerd 100% onafhankelijk advies. Wij zijn niet afhankelijk van bepaalde providers, maar kijken hoe welke deal voor u het beste is.
 • Wettelijke bedenktijd:
  Als u zich heeft aangemeld voor een nieuw contract heeft u altijd 14 dagen wettelijke bedenktijd
 • Actueel en Compleet:
  Onze vergelijkingsmodules worden dagelijks bijgewerkt. De modules maken we completer en actualiseren we met tijdelijke acties van de aanbieders.
 • Kosteloos:
  U kan kosteloos verschillende vaste lasten vergelijken. Wij vergelijken, u bespaart!
Over energie vergelijken Tips Hoe werkt overstappen? Over Vastelastenadvies.nl

Over energie vergelijken

Overstappen van energieleverancier
Welke energieleverancier moet ik kiezen? Dat is de vraag die u heeft wanneer u wilt overstappen van energieleveranciers. U bent op zoek naar goedkope energieleveranciers, en het liefst ook nog een aanbieder die voldoet aan uw wensen. Veelal is dit regionaal bepaald, maar wanneer u een nieuwe energieleverancier gaat kiezen is het zeer zinvol om vooraf energieleveranciers te vergelijken. Middels onze energievergelijker kunt u niet alleen zoeken naar goedkope energieleveranciers, maar ziet u ook direct of de aanbieder de door u gewenste stroom levert en wat dit dan kost.

Hoe werkt de energievergelijker?
Wanneer u uw postcode en huidige energieverbruik invult krijgt u al direct een overzicht te zien met energie aanbieders, waarbij de goedkoopste aanbieder bovenaan staat. Heeft u de gegevens over uw energieverbruik niet bij de hand, dan kan onze energievergelijker ook een berekening maken op basis uw gezinssituatie en uw type woning. Ook hiermee kan een prima energievergelijking gemaakt worden en kunnen de verschillen tussen de diverse energieleveranciers in kaart worden gebracht. Behalve uw gegevens kunt u ook uw wensen aangeven, zoals de lengte van het contract en de soort energie (groen, grijs of gemengd).

Tips

Tips voor het vergelijken van elektriciteit en/of gas aanbiedingen

1. Als u een dubbel tarief meter voor elektriciteit heeft kan het, als u overdag en op werkdagen aanzienlijk meer elektriciteit verbruik heeft dan ‘s nachts en in de weekend, voordeliger zijn om dit als enkel tarief te laten afrekenen. Dit komt omdat de prijs voor het enkel tarief ligt tussen dat van het tarief voor hoog en dat voor laag. Er is derhalve ergens een omslagpunt waarop enkel tarief voordeliger is. Maak om het voordeligste tarief voor uw situatie te bepalen twee vergelijkingen, een met dubbel en een met enkel tarief. Als blijkt dat u op dit moment niet gebruik maakt van het voordeligste tarief (u wordt bv. afgerekend op dubbel tarief terwijl enkel tarief voordeliger is), kunt u overwegen over te stappen op het voor u voordeliger tarief. Deze keus moet u laten weten aan uw netbeheerder.

2. Soms kan het lonend zijn om voor gas en elektriciteit verschillende leveranciers te nemen. Maak om dat te bepalen eerst een vergelijking met gas en elektriciteit met de door u gewenste criteria. Maak vervolgens een vergelijking met alleen gas, en daarna met alleen elektriciteit. Op deze manier krijgt u voor zowel gas als elektriciteit de beste aanbieding. In veel gevallen worden bepaalde voordelen alleen geboden bij combinatie van elektriciteit en gas, die voordelen worden dan dus niet meegenomen in het vergelijk van slechts één product. Ook bieden een aantal leveranciers gas alleen aan in combinatie met elektriciteit. Het is dus zeker niet gezegd dat gas en elektriciteit bij verschillende leveranciers altijd voordeliger is. In het geval dit wel zo is moet u de afweging maken of de extra administratieve rompslomp u die besparing waard is.

3. Let op voor contracten met een lange looptijd waarbij de tarieven niet vast zijn, aanvankelijk kunnen deze tarieven (veel) voordeliger zijn dan andere aanbiedingen. Door prijs wijzigingen kan dit echter veranderen maar u zit dan wel voor langere tijd hier aan vast. Een aantal leveranciers biedt contracten aan voor de combinatie van gas en elektriciteit waarbij alleen de prijs voor elektriciteit vast staat, de prijs van gas wordt eens per half jaar aangepast aan de dan geldende tarieven.

Weetjes over overstappen van energie contract

 • 80% van de consumenten heeft op dit moment een contract zonder vaste looptijd en kan daarom direct zonder boete overstappen.
 • 40% van de huishoudens is nog nooit overgestapt en betaald daardoor meestal al jaren teveel voor energie.
 • 15 – 20% is de gemiddelde besparing die behaald kan worden bij het overstappen (van een variabel contract).
 • 10 – 15% van de huishoudens stapt elk jaar over naar een ander contract, soms bij dezelfde energie leverancier. Circa de helft daarvan maakt gebruik van een online prijsvergelijksite zoals deze.

*bovenstaande percentages zijn schattingen.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen, hoe gaat dat in zijn werk?
Wij horen u al denken, ‘overstappen, is dat wel zo eenvoudig?’. Het antwoord is kort maar krachtig, Ja, dat is heel eenvoudig! Tegenwoordig kunt u energieleveranciers online eenvoudig vergelijken op bijvoorbeeld prijs, duurzaamheid en service. En aanmelden, dat is in enkele minuten gebeurd. Uit recentelijk onderzoek blijkt dat 88% van alle consumenten die overstapten naar een andere energieleverancier tevreden tot zeer tevreden waren over de manier waarop dit verliep. Wanneer u de overstap maakt naar een andere energieleveranciers dan zorgt die dat uw oude energiecontract wordt opgezegd en dat u op tijd wordt aangesloten op uw nieuwe energiepakket. Op deze manier stapt u altijd eenvoudig, voordelig en zonder veel werk over naar uw nieuwe energieleverancier! In een paar minuten heeft u uw complete energie-overstap geregeld! U hoeft zich dus nergens zorgen over te maken.

Loont overstappen echt?
Altijd bij één en dezelfde energieleverancier blijven plakken is zonde, wanneer u overstapt van energieleveranciers kunt u eenvoudig veel geld besparen! En dit kan elk jaar opnieuw. Een overstap van energiemaatschappij kost u niks en is gauw gebeurd. Tevens profiteert u van lagere energietarieven, een welkomstkorting of bijvoorbeeld een gratis gadget of tablet!

Wat kan ik dan besparen?
Bijna alle huishoudens kunnen door regelmatig over te stappen naar een andere energieleverancier flink besparen op hun jaarlijkse energiekosten. Voor mensen die nog nooit zijn overgestapt kan het overstappen naar een andere energieleverancier veruit het meest lonen. Bijna 66% van de huishoudens zit nog steeds bij dezelfde energieleverancier als tien jaar terug. Overstappen kan u al gauw honderden euro’s schelen, uit een publicatie door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat het overstappen naar een eenjarig contract bij een andere energieleverancier het meeste kan opleveren, tot wel bijna €500

Zo eenvoudig is overstappen via Vastelastenadvies.nl:

Stap 1: Aanvraag van uw energiecontract
Vastelastenadvies.nl zorgt ervoor dat u gratis en zonder gedoe kunt overstappen naar een nieuwe energieleverancier. Zodra uw aanvraag binnen is zullen wij deze direct doorzetten naar uw nieuwe energieleverancier.

Stap 2: Bedenkingstijd op uw overstap
Binnen 2 weken nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen kunt u een welkomstbrief tegemoet zien van uw nieuwe energieleverancier. Dit is het moment dat u 14 dagen bedenktijd krijgt om van uw keuze af te zien. Deze bedenktijd is wettelijk geregeld, uw nieuwe energieleverancier kan hier niet van afwijken. Na de 14 dagen bedenktijd wordt u aangemeld als nieuwe klant.

Stap 3: Meterstand doorgeven.
Uw nieuwe energieleverancier wil graag weten wat uw huidige meterstand is. U ontvangt een meterstandkaart met het verzoek om de huidige standen door te geven. De oude energieleverancier zal hier een bevestiging van krijgen zodat deze de eindnota van uw energieverbruik kan opmaken.

Wanneer u een slimme meter nodig heeft, dan worden deze rechtstreeks uitgelezen door de oude- en nieuwe energieleverancier. Een kaart invullen is dan niet meer nodig.

Stap 4: U gaat energie besparen
Dit is het moment dat alles is geregeld. Uw nieuwe energieleverancier heeft een nieuwe schatting gemaakt van uw verbruik en zal daar het voorschotbedrag op aanpassen.

Over Vastelastenadvies.nl

Over Vastelastenadvies.nl
Zoals de naam al zegt, kunt u bij ons uw overstap regelen voor verschillende producten en diensten. Wij zijn een onafhankelijke overstapservice van Nederland. Op basis van enkele gegevens en persoonlijke voorkeuren wordt er een aanbod weergegeven van verschillende providers in Nederland.

Bij ons kunt u het volgende vergelijken:

 • Internet pakketten
 • Energie pakketten
 • Mobiel met abonnement
 • Sim only abonnementen
 • Verzekeringen

 

Hoe verdient Vastelastenadvies.nl geld?
Vastelastenadvies.nl ontvangt een kleine vergoeding wanneer je via ons een overstap of aankoop doet. Onze relatie met de aanbieders draagt bij aan een onafhankelijk en compleet overzicht van de Nederlandse markt en stelt ons in staat om exclusieve deals aan te bieden aan onze bezoekers. Ook zorgen de vergoedingen ervoor dat Vastelastenadvies.nl een gratis dienst kan zijn en blijven. Het is belangrijk om te weten dat de leveranciersprijzen die vermeld staan op onze website nooit hoger zijn dan dat ze rechtstreeks bij de leverancier zijn. Sterker nog, leveranciers geven ons vaak speciale kortingstarieven om zo hoger in onze vergelijkingsresultaten terecht te komen. Dit betekent dat de prijzen op onze website soms lager zijn dan dat ze rechtstreeks bij de leverancier zijn!

Een aantal voordelen om over te stappen via Vastelastenadvies.nl

 • Beste deals:
  Via Vastelastenadvies.nl profiteer je van unieke welkomstkortingen en actietarieven waardoor je kunt besparen op je vaste lasten
 • Overstapservice:
  Dankzij onze handige overstapservice hoef je zelf bijna niks meer te doen. Wij begeleiden je stap voor stap.
 • 100% onafhankelijk:
  U krijgt gegarandeerd 100% onafhankelijk advies. Wij zijn niet afhankelijk van bepaalde providers, maar kijken hoe welke deal voor u het beste is.
 • Wettelijke bedenktijd:
  Als u zich heeft aangemeld voor een nieuw contract heeft u altijd 14 dagen wettelijke bedenktijd
 • Actueel en Compleet:
  Onze vergelijkingsmodules worden dagelijks bijgewerkt. De modules maken we completer en actualiseren we met tijdelijke acties van de aanbieders.
 • Kosteloos:
  U kan kosteloos verschillende vaste lasten vergelijken. Wij vergelijken, u bespaart!