ZORGVERZEKERING

Zorgverzekering 2019 vergelijken?

Als u een basisverzekering van verschillende verzekeraars gaat vergelijken, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Daarnaast is het goed om van te voren een aantal keuzes te maken die het vergelijken van basiszorgverzekeringen makkelijker maken.

Over zorgverzekering 2016

Overstappen van zorgverzekering
Er kunnen verschillende redenen zijn om over te stappen van zorgverzekering. Dat kan aan de premie liggen, dat kan te maken hebben met een bepaalde overstap- of collectiviteitskorting of je huidige zorgverzekering sluit niet meer bij je behoeftes aan. Kortingen zijn natuurlijk aantrekkelijk, maar dat betekent niet automatisch dat een polis ook voordelig uitpakt. Uiteindelijk gaat het om de premie die je betaalt.

Vergelijk goed en sluit af
Het is belangrijk om alle zorgverzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Lees de voorwaarden goed door en laat je niet verleiden door allerlei aanbiedingen en kortingen, uiteindelijk gaat het erom wat je per maand betaalt. Als je hebt opgezegd moet je vóór 1 februari overgestapt zijn. Anders is er een kans dat je in de problemen komt met het College voor zorgverzekeringen (CVZ). Je kunt dan van hen een boete ontvangen. Het is aangeraden om zelfs voor eind december een nieuwe polis af te sluiten in verband met de acceptatie en de tijd die daarin zit.

Zorg dat je op tijd opzegt
Allereerst is belangrijk dat je jouw huidige zorgverzekering opzegt. Alle basis- en aanvullende zorgpolissen kun je opzeggen tot en met 31 december. Dit kan via de overstapservice van je nieuwe zorgverzekeraar of via onze zorgverzekering vergelijker. Maar je kunt natuurlijk zelf ook per e-mail of aangetekende brief opzeggen voor alle zekerheid.

Wijzigingen 2016

Wijzigingen basispakket zorgverzekering 2016
De overheid bepaalt wat vergoed wordt vanuit het basispakket van de zorgverzekering. De invulling van de zorgverzekering wijzigt jaarlijks op een aantal punten. Zo ook in 2016. De basis blijft hetzelfde.

Basispakket zorgverzekering 2016:

 • Bezoek en behandeling bij de huisarts
 • Behandeling en verblijf in het ziekenhuis
 • Geneesmiddelen en hulpmiddelen
 • Verloskundig zorg en kraamzorg
 • Geneeskundige geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
 • Tandheelkundige chirurgische zorg (kaakchirurg) en kunstgebit
 • Voor kinderen tot 18 jaar tandheelkundige zorg en fysiotherapie

 

Veranderingen in basispakket zorgverzekering 2016

 • De eigen bijdrage voor hoortoestellen voor kinderen verdwijnt
 • De sportarts wordt onderdeel van het basispakket
 • Prenatale screening tijdens de zwangerschap wordt aan het basispakket toegevoegd. Met dit onderzoek kunnen afwijkingen zoals een open rug of schedel ontdekt worden.
 • Prenatale chirurgie, kort vóór de geboorte opereren van baby’s met een open ruggetje, wordt voortaan vergoed vanuit het basispakket.

 

Verhoging eigen risico 2016
Het eigen risico gaat in 2016 met € 10 omhoog naar € 385. Het kabinet ziet dit niet als een verhoging maar als indexatie, een aanpassing aan de inflatie.

Voor vrijwel alle zorg uit het basispakket geldt dat je eerst je eigen risico opmaakt, voordat je bij je verzekeraar terecht kunt voor een vergoeding. Er zijn echter een aantal uitzonderingen. Over de rekening voor een bezoek aan de huisarts hoef je bijvoorbeeld nooit eigen risico te betalen. Ook zorg die vanuit een eventuele aanvullende zorgverzekering vergoed wordt, zoals een behandeling bij de fysiotherapeut, is uitgezonderd van het eigen risico.

Premie zorgverzekering 2016 stijgt
Het kabinet verwacht dat de premie voor de verplichte basisverzekering komend jaar uitkomt op € 1.243, omgerekend op € 103,58 per maand.
Zorgverzekeraars moeten uiterlijk 19 november hun premie voor de zorgverzekering 2016 bekend gemaakt hebben. De verwachting is dat zorgverzekeraar DSW, traditiegetrouw de eerste die de premie bekend maakt, volgende week al met de nieuwe zorgpremie naar buiten komt. De premie van DSW geldt vaak als leidraad voor de overige verzekeraars.

Extra geld voor verpleeghuizen en persoonsgebonden budget (PGB)
Naast de verhogingen van de zorgpremie en het eigen risico, zijn er ook meevallers omtrent zorg. Zo ontvangen verpleeghuizen 180 miljoen om de zorg te verbeteren en 100 miljoen voor extra scholing en opleiding van bestaande en nieuwe werknemers. Voor dagactiviteiten voor ouderen in verpleeghuizen wordt daarnaast 80 miljoen euro uitgetrokken. Dat komt neer op ongeveer € 1.000 euro per oudere per jaar.

Om gedupeerden van alle PGB-problemen tegemoet te komen, wordt 20 miljoen euro extra vrijgemaakt. Verder is er goed nieuws voor aanstaande vaders. Zij krijgen recht op vijf dagen ouderschapsverlof. Nu is dit nog twee dagen.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen van zorgverzekering in 2016?
Vanaf half november is dat weer mogelijk. Dan hebben alle zorgverzekeraars hun premies en vergoedingen bekend gemaakt en krijg je een aanbieding van je huidige zorgverzekeraar voor 2016. Vanaf dat moment kun je op zoek naar de zorgverzekering die het beste aansluit op jouw wensen en behoeften.

Overstappen is besparen in 2016
Overstappen van zorgverzekering kan je veel geld besparen. De huidige zorgverzekering sluit misschien niet meer helemaal aan bij je persoonlijke wensen of behoeften. Ook kan het zo zijn dat je gezinssituatie is veranderd. Bedenk welke zorg je nodig hebt en waarvoor je een vergoeding zou willen ontvangen. Het kan ook zijn dat je nu bepaalde zorg vergoed krijgt die je niet gebruikt.

Tips bij het overstappen

 • Wil je overstappen van zorgverzekering? Zorg er dan voor dat je huidige zorgverzekering is opgezegd vóór 1 januari van het nieuwe jaar. Je hebt dan nog tot 1 februari 2016 de tijd om over te stappen naar de beste zorgverzekering. Overstappen aan het eind van januari is geen probleem voor de dekking van de zorgkosten. De nieuwe zorgverzekering gaat in met terugwerkende kracht en geldt vanaf 1 januari.
 • Let wel op bij het overstappen dat je een zorgverzekering hebt vóór 1 februari 2016. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete omdat je onverzekerd bent.
 • Een voorwaarde bij het overstappen is dat er geen achterstand is in de betaling van de zorgpremie. Je kan je zorgverzekering alleen stopzetten wanneer alles is betaald. Onderneem je geen actie, dan loopt je huidige zorgverzekering gewoon door en kan je pas in het volgende jaar van zorgverzekering overstappen.

 

Hoe vergelijken wij?
Op goedkopervanafnu.nl filteren we de zorgverzekeringen op eigen risico en de gewenste dekking voor de verschillende zorgkosten. De zorgverzekeringen die overeenkomst hebben met je zoekopdracht, staan standaard op volgorde van populariteit getoond. Populariteit bepalen we zelf aan de hand van de meest bezochte producten en bij welke producten het meest wordt doorgeklikt naar de website van de zorgverzekeraar. Je kunt daarna zelf filteren op hoogte van premie bij de gekozen hoogte eigen risico, beoordeling (door middel van het aantal aangevinkte sterren) en op alfabet. Vink je diverse producten aan en klik je op vergelijk? Dan worden de eigenschappen van de verzekering of verzekeraar met elkaar vergeleken.

Zo eenvoudig is overstappen via Goedkopervanafnu.nl:

1. Stel je zorgbehoefte vast
2. Vergelijk verzekeraars.
3. Kies een zorgverzekering
4. Sluit voor 1 januari 2016 af

Over Goedkopervanafnu.nl

Over Goedkopervanafnu.nl
Zoals de naam al zegt, kunt u bij ons uw overstap regelen voor verschillende producten en diensten. Wij zijn een onafhankelijke overstapservice van Nederland. Op basis van enkele gegevens en persoonlijke voorkeuren wordt er een aanbod weergegeven van verschillende providers in Nederland.

Bij ons kunt u het volgende vergelijken:

 • Internet pakketten
 • Energie pakketten
 • Mobiel met abonnement
 • Sim only abonnementen
 • Verzekeringen

 

Hoe verdient goedkopervanafnu.nl geld?
Goedkopervanafnu.nl ontvangt een kleine vergoeding wanneer je via ons een overstap of aankoop doet. Onze relatie met de aanbieders draagt bij aan een onafhankelijk en compleet overzicht van de Nederlandse markt en stelt ons in staat om exclusieve deals aan te bieden aan onze bezoekers. Ook zorgen de vergoedingen ervoor dat goedkopervanafnu.nl een gratis dienst kan zijn en blijven. Het is belangrijk om te weten dat de leveranciersprijzen die vermeld staan op onze website nooit hoger zijn dan dat ze rechtstreeks bij de leverancier zijn. Sterker nog, leveranciers geven ons vaak speciale kortingstarieven om zo hoger in onze vergelijkingsresultaten terecht te komen. Dit betekent dat de prijzen op onze website soms lager zijn dan dat ze rechtstreeks bij de leverancier zijn!

Een aantal voordelen om over te stappen via Goedkopervanafnu.nl

 • Beste deals:
  Via Goedkopervanafnu.nl profiteer je van unieke welkomstkortingen en actietarieven waardoor je kunt besparen op je vaste lasten
 • Overstapservice:
  Dankzij onze handige overstapservice hoef je zelf bijna niks meer te doen. Wij begeleiden je stap voor stap.
 • 100% onafhankelijk:
  U krijgt gegarandeerd 100% onafhankelijk advies. Wij zijn niet afhankelijk van bepaalde providers, maar kijken hoe welke deal voor u het beste is.
 • Wettelijke bedenktijd:
  Als u zich heeft aangemeld voor een nieuw contract heeft u altijd 14 dagen wettelijke bedenktijd
 • Actueel en Compleet:
  Onze vergelijkingsmodules worden dagelijks bijgewerkt. De modules maken we completer en actualiseren we met tijdelijke acties van de aanbieders.
 • Kosteloos:
  U kan kosteloos verschillende vaste lasten vergelijken. Wij vergelijken, u bespaart!
Over zorgverzekering 2019  Wijzigingen 2019  Hoe werkt overstappen? Over Vastelastenadvies.nl

Over zorgverzekering 2019 

Overstappen van zorgverzekering
Er kunnen verschillende redenen zijn om over te stappen van zorgverzekering. Dat kan aan de premie liggen, dat kan te maken hebben met een bepaalde overstap- of collectiviteitskorting of je huidige zorgverzekering sluit niet meer bij je behoeftes aan. Kortingen zijn natuurlijk aantrekkelijk, maar dat betekent niet automatisch dat een polis ook voordelig uitpakt. Uiteindelijk gaat het om de premie die je betaalt.

Vergelijk goed en sluit af
Het is belangrijk om alle zorgverzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Lees de voorwaarden goed door en laat je niet verleiden door allerlei aanbiedingen en kortingen, uiteindelijk gaat het erom wat je per maand betaalt. Als je hebt opgezegd moet je vóór 1 februari overgestapt zijn. Anders is er een kans dat je in de problemen komt met het College voor zorgverzekeringen (CVZ). Je kunt dan van hen een boete ontvangen. Het is aangeraden om zelfs voor eind december een nieuwe polis af te sluiten in verband met de acceptatie en de tijd die daarin zit.

Zorg dat je op tijd opzegt
Allereerst is belangrijk dat je jouw huidige zorgverzekering opzegt. Alle basis- en aanvullende zorgpolissen kun je opzeggen tot en met 31 december. Dit kan via de overstapservice van je nieuwe zorgverzekeraar of via onze zorgverzekering vergelijker. Maar je kunt natuurlijk zelf ook per e-mail of aangetekende brief opzeggen voor alle zekerheid.

Wijzigingen 2019 

Wijzigingen basispakket zorgverzekering 2019
De overheid bepaalt wat vergoed wordt vanuit het basispakket van de zorgverzekering. De invulling van de zorgverzekering wijzigt jaarlijks op een aantal punten. Zo ook in 2016. De basis blijft hetzelfde.

Basispakket zorgverzekering 2019:

 • Bezoek en behandeling bij de huisarts
 • Behandeling en verblijf in het ziekenhuis
 • Geneesmiddelen en hulpmiddelen
 • Verloskundig zorg en kraamzorg
 • Geneeskundige geestelijke gezondheidszorg (GGZ)
 • Tandheelkundige chirurgische zorg (kaakchirurg) en kunstgebit
 • Voor kinderen tot 18 jaar tandheelkundige zorg en fysiotherapie

Veranderingen in basispakket zorgverzekering 2019

 • De eigen bijdrage voor hoortoestellen voor kinderen verdwijnt
 • De sportarts wordt onderdeel van het basispakket
 • Prenatale screening tijdens de zwangerschap wordt aan het basispakket toegevoegd. Met dit onderzoek kunnen afwijkingen zoals een open rug of schedel ontdekt worden.
 • Prenatale chirurgie, kort vóór de geboorte opereren van baby’s met een open ruggetje, wordt voortaan vergoed vanuit het basispakket.

Verhoging eigen risico 2019
Het eigen risico gaat in 2019 met € 10 omhoog naar € 385. Het kabinet ziet dit niet als een verhoging maar als indexatie, een aanpassing aan de inflatie.

Voor vrijwel alle zorg uit het basispakket geldt dat je eerst je eigen risico opmaakt, voordat je bij je verzekeraar terecht kunt voor een vergoeding. Er zijn echter een aantal uitzonderingen. Over de rekening voor een bezoek aan de huisarts hoef je bijvoorbeeld nooit eigen risico te betalen. Ook zorg die vanuit een eventuele aanvullende zorgverzekering vergoed wordt, zoals een behandeling bij de fysiotherapeut, is uitgezonderd van het eigen risico.

Premie zorgverzekering 2019 stijgt
Het kabinet verwacht dat de premie voor de verplichte basisverzekering komend jaar uitkomt op € 1.243, omgerekend op € 103,58 per maand.
Zorgverzekeraars moeten uiterlijk 19 november hun premie voor de zorgverzekering 2016 bekend gemaakt hebben. De verwachting is dat zorgverzekeraar DSW, traditiegetrouw de eerste die de premie bekend maakt, volgende week al met de nieuwe zorgpremie naar buiten komt. De premie van DSW geldt vaak als leidraad voor de overige verzekeraars.

Extra geld voor verpleeghuizen en persoonsgebonden budget (PGB)
Naast de verhogingen van de zorgpremie en het eigen risico, zijn er ook meevallers omtrent zorg. Zo ontvangen verpleeghuizen 180 miljoen om de zorg te verbeteren en 100 miljoen voor extra scholing en opleiding van bestaande en nieuwe werknemers. Voor dagactiviteiten voor ouderen in verpleeghuizen wordt daarnaast 80 miljoen euro uitgetrokken. Dat komt neer op ongeveer € 1.000 euro per oudere per jaar.

Om gedupeerden van alle PGB-problemen tegemoet te komen, wordt 20 miljoen euro extra vrijgemaakt. Verder is er goed nieuws voor aanstaande vaders. Zij krijgen recht op vijf dagen ouderschapsverlof. Nu is dit nog twee dagen.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen van zorgverzekering in 2019?
Vanaf half november is dat weer mogelijk. Dan hebben alle zorgverzekeraars hun premies en vergoedingen bekend gemaakt en krijg je een aanbieding van je huidige zorgverzekeraar voor 2016. Vanaf dat moment kun je op zoek naar de zorgverzekering die het beste aansluit op jouw wensen en behoeften.

Overstappen is besparen in 2019
Overstappen van zorgverzekering kan je veel geld besparen. De huidige zorgverzekering sluit misschien niet meer helemaal aan bij je persoonlijke wensen of behoeften. Ook kan het zo zijn dat je gezinssituatie is veranderd. Bedenk welke zorg je nodig hebt en waarvoor je een vergoeding zou willen ontvangen. Het kan ook zijn dat je nu bepaalde zorg vergoed krijgt die je niet gebruikt.

Tips bij het overstappen

 • Wil je overstappen van zorgverzekering? Zorg er dan voor dat je huidige zorgverzekering is opgezegd vóór 1 januari van het nieuwe jaar. Je hebt dan nog tot 1 februari 2016 de tijd om over te stappen naar de beste zorgverzekering. Overstappen aan het eind van januari is geen probleem voor de dekking van de zorgkosten. De nieuwe zorgverzekering gaat in met terugwerkende kracht en geldt vanaf 1 januari.
 • Let wel op bij het overstappen dat je een zorgverzekering hebt vóór 1 februari 2016. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete omdat je onverzekerd bent.
 • Een voorwaarde bij het overstappen is dat er geen achterstand is in de betaling van de zorgpremie. Je kan je zorgverzekering alleen stopzetten wanneer alles is betaald. Onderneem je geen actie, dan loopt je huidige zorgverzekering gewoon door en kan je pas in het volgende jaar van zorgverzekering overstappen.

Hoe vergelijken wij?
Op vastelastenadvies.nl filteren we de zorgverzekeringen op eigen risico en de gewenste dekking voor de verschillende zorgkosten. De zorgverzekeringen die overeenkomst hebben met je zoekopdracht, staan standaard op volgorde van populariteit getoond. Populariteit bepalen we zelf aan de hand van de meest bezochte producten en bij welke producten het meest wordt doorgeklikt naar de website van de zorgverzekeraar. Je kunt daarna zelf filteren op hoogte van premie bij de gekozen hoogte eigen risico, beoordeling (door middel van het aantal aangevinkte sterren) en op alfabet. Vink je diverse producten aan en klik je op vergelijk? Dan worden de eigenschappen van de verzekering of verzekeraar met elkaar vergeleken.

Zo eenvoudig is overstappen via Vastelastenadvies.nl:

1. Stel je zorgbehoefte vast
2. Vergelijk verzekeraars.
3. Kies een zorgverzekering
4. Sluit voor 1 januari 2019 af

Over Vastelastenadvies.nl

Over Vastelastenadvies.nl
Zoals de naam al zegt, kunt u bij ons uw overstap regelen voor verschillende producten en diensten. Wij zijn een onafhankelijke overstapservice van Nederland. Op basis van enkele gegevens en persoonlijke voorkeuren wordt er een aanbod weergegeven van verschillende providers in Nederland.

Bij ons kunt u het volgende vergelijken:

 • Internet pakketten
 • Energie pakketten
 • Mobiel met abonnement
 • Sim only abonnementen
 • Verzekeringen

Hoe verdient Vastelastenadvies.nl geld?
Vastelastenadvies.nl ontvangt een kleine vergoeding wanneer je via ons een overstap of aankoop doet. Onze relatie met de aanbieders draagt bij aan een onafhankelijk en compleet overzicht van de Nederlandse markt en stelt ons in staat om exclusieve deals aan te bieden aan onze bezoekers. Ook zorgen de vergoedingen ervoor dat Vastelastenadvies.nl een gratis dienst kan zijn en blijven. Het is belangrijk om te weten dat de leveranciersprijzen die vermeld staan op onze website nooit hoger zijn dan dat ze rechtstreeks bij de leverancier zijn. Sterker nog, leveranciers geven ons vaak speciale kortingstarieven om zo hoger in onze vergelijkingsresultaten terecht te komen. Dit betekent dat de prijzen op onze website soms lager zijn dan dat ze rechtstreeks bij de leverancier zijn!

Een aantal voordelen om over te stappen via Vastelastenadvies.nl

 • Beste deals:
  Via vastelastenadvies.nl profiteer je van unieke welkomstkortingen en actietarieven waardoor je kunt besparen op je vaste lasten
 • Overstapservice:
  Dankzij onze handige overstapservice hoef je zelf bijna niks meer te doen. Wij begeleiden je stap voor stap.
 • 100% onafhankelijk:
  U krijgt gegarandeerd 100% onafhankelijk advies. Wij zijn niet afhankelijk van bepaalde providers, maar kijken hoe welke deal voor u het beste is.
 • Wettelijke bedenktijd:
  Als u zich heeft aangemeld voor een nieuw contract heeft u altijd 14 dagen wettelijke bedenktijd
 • Actueel en Compleet:
  Onze vergelijkingsmodules worden dagelijks bijgewerkt. De modules maken we completer en actualiseren we met tijdelijke acties van de aanbieders.
 • Kosteloos:
  U kan kosteloos verschillende vaste lasten vergelijken. Wij vergelijken, u bespaart!